Logo_SceneFEM_.jpg

HVA SKAL VI GJENNOM?

Scene // Fem strekker seg fra Januar - Juni og August - November. Alt foregår i forskjellige lokaler på Sentralen – et fantastisk nytt bygg i Kvadraturen i Oslo Sentrum som blant annet har vært vertskap for P3 Gull og en rekke andre kulturarrangementer. For det meste holder vi til i ”Gymsalen” som fungerer som en black box med plass til publikum, men vi flytter oss mellom andre rom og scener, alt ettersom hva hver enkelt kurskveld byr på.

Selve kurset er todelt. Første del av kurset vil være en form for introduksjon til skuespillerfaget. Vi vil bli kjent med metodene til anerkjente coacher med hovedvekt på Ivana Chubbuck og Stella Adler og leke oss med forskjellige teknikker og forståelser av hva skuespill kan være.

Mye av arbeidet sentrerer også rundt grunnleggende metodetrening og en rekke trygghetsøvelser. Sammen skal vi skape et trygt og åpent rom hvor alle skal kunne bidra, samtidig som vi improviserer, leker og har det moro. I tillegg skal fotograf Sirin Winge kurse i hvordan man blir komfortabel foran kamera... og selvsagt ta gode porteføljeportretter for alle! I den første delen av kurset kommer blant annet Iselin Shumba og Kristin Jess Rodin til å innlede, veilede og vise oss hvordan de jobber.

Andre del av kurset vil fokusere på tekster, scener og stykker. Her kommer vi til å fokusere på hvordan man leser roller, hvordan man skaper karakterer og hvordan tekst og teknikk henger sammen. Vi kommer til å skape egne tekster og karakterer, lese og jobbe med scener og etterhvert jobbe mot en kveld hvor vi vi viser frem scenearbeidet vårt for et publikum og spesielt inviterte fra bransjen på Sentralen. Også i denne delen av kurset vil norske kvinnelige skuespillere, tekstforfattere og regissører coache og veilede, vise frem sine metoder og jobbe med oss. Blant annet kommer forfatter Linnea Myhre til å innlede om hvordan hun jobber med tekst, og journalist og NRK-programleder Emma Clare til å fortelle om idéutvikling. 

I løpet av perioden kommer arbeid med selvtillit og selvbilde og spørsmål om psykisk helse og livsstilsvalg til å være en rød tråd gjennom alt vi gjør. Vi kommer til å bruke hverandre for å finne hverandres styrker og svakheter og bygge hverandre og gruppa opp, og vi kommer til å snakke åpent om utfordringene ved å være unge kvinner i en bransje som ikke alltid er like sunn og stabil.

Utover de satte kurskveldene vil vi tilby en introduksjonskveld der vi møter andre bra damer som driver med andre ting i bransjen. Vi kommer også til å tilby helt åpne kvelder der dere kan jobbe med ting dere ønsker – det være seg veiledning før opptaksprøver, jobbing før auditions eller utvikling av ideer, tekster eller manus. Også kommer vi selvsagt til å se masse skuespill!

 

Følg Scene//Fem på sosiale medier: